Ana Sayfa 11.Sınıf Coğrafya 11. Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Cevap Anahtarlı (Yeni Müfredat TEST)

11. Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Cevap Anahtarlı (Yeni Müfredat TEST)

240
0
2.Sınıf Türkçe-Matematik Genel Değerlendirme

11. Sınıf Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Cevap Anahtarlı (Yeni Müfredat TEST)

1- Aşağıdakilerden hangisi tarımda verimi artıran önlemlerden biri değildir?
A) Sulamalı tarımın yaygınlaştırılması
B) Tohum ıslahının yapılması
C) Toprağın nadasa bırakılması
D) Gübrelemenin yapılması
E) Makineleşme

2- Tarla tarımında aşağıdakilerden hangisi tarımı geliştirmek için gerekli değildir?
A) Bilinçli gübre kullanmak
B) Sulamalı tarım yapmak
C) Nadasa bırakmak
D) Nöbetleşe ekim yapmak
E) Makineleşmeyi artırmak

3- Türkiye’de tarla tarımında ekim alanı en geniş tarım ürünü hangisidir?
A) Pamuk
B) Çeltik
C) Mısır
D) Buğday
E) Tütün

4- Kurak mevsimin olmadığı iklim bölgeleri aşağıdaki tarım ürünlerinden hangileri yetişmez?
A) Turunçgil-zeytin
B) Çay-fındık
C) Mısır-fasulye
D) Buğday-arpa
E) Kivi-soya

5- Türkiye’de aşağıdaki ürünlerden hangisinin doğal yetişme alanı en azdır?
A) Turunçgiller
B) Fındık
C) Muz
D) Tütün
E) Buğday

6- Aşağıdakilerden hangisinin Türkiye’de doğal yetişme alanı en fazladır?
A) Üzüm-elma
B) Portakal-limon
C) Zeytin-incir
D) Çay-fındık
E) Pamuk-fıstık

7- Aşağıdakilerden hangisi hayvancılığı etkileyen doğal faktörlerden değildir?
A) Yerşekilleri
B) Bitki örtüsü
C) İklim
D) Üretici teşviki
E) Hayvan ırkları

8- Türkiye’de et ve süt üretiminin en fazla olduğu hayvan türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sığır
B) Koyun
C) Kıl keçisi
D) Manda
E) Tiftik keçisi

9- Aşağıdaki hayvancılık faaliyetlerinden hangisinde doğa koşullarına bağımlılık en azdır?
A) Arıcılık
B) Kümes hayvancılığı
C) Büyükbaş hayvancılık
D) Küçükbaş hayvancılık
E) İpek böcekçiliği

10- İpekböcekçiliğinin yaygın olduğu yerlerde aşağıdaki bitki türlerinden hangisi yaygındır?
A) Kızılçam
B) Sığla
C) Ihlamur
D) Kasnak meşesi
E) Dut ağacı

11- Bir madenin çıkarılmasında aşağıdakilerden hangisi daha az etkilidir?
A) Kullanım alanının yaygın olması
B) Rezervinin fazla olması
C) Tenör oranının yüksek olması
D) Taşınmasının kolay olması
E) Yüzeye yakın olması

12- Aliağa, İpraş,Orta Anadolu rafinerilerinin bulunduğu kentler aşağıdakilerden hangisidir?
A) İzmir, İzmit, Kırıkkale
B) Batman, İstanbul , Mersin
C) İzmit, İzmir,Batman
D) İzmir, Kırıkkale, İzmit
E) Erzurum, İzmir, Batman

13- Elektrik-elektronik sanayisinde en çok kullanılan madenler hangisidir?
A) Krom-barit
B) Bakır-alüminyum
C) Civa-magnezyum
D) Antimon-çinko
E) Nikel-tungsten

14- En zengin boksit yataklarının olduğu yer çifti hangisidir?
A) Seydişehir-Akseki
B) Divriği-Kangal
C) Murgul-Küre
D) Fethiye-Köyceğiz
E) Guleman-Palu

15- Türkiye’de aşağıdakilerden tuz üretiminde ilk sıradadır?
A) Deniz tuzu
B) Göl tuzu
C) Kaya tuzu
D) Kaynak sularından elde edilen tuz
E) Akarsulardan elde edilen tuz

16- Aşağıdakilerden hangisi Antalya bölümünden çıkarılan madenlerden biri değildir?
A) Mermer
B) Bakır
C) Boksit
D) Kükürt
E) Barit

17- Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin ihraç ettiği madenlerden biridir?
A) Krom
B) Tungsten
C) Nikel
D) Petrol
E) Mermer

18- Aşağıdaki yer altı zenginliklerinden hangisi metal sanayisinde kullanılmaz?
A) Boksit
B) Krom
C) Bakır
D) Fosfat
E) Civa

19- Aşağıdakilerden hangisinde çıkarılan maden yanlış verilmiştir?
Yöre Maden
A) Seydişehir Boksit
B) Murgul Bakır
C) Guleman Krom
D) Divriği Uranyum
E) Afşin Linyit

20- Aşağıdakilerden hangisi bakır madeninin zengin olduğu yerlerden biri değildir?
A) Murgul
B) Küre
C) Divriği
D) Maden
E) Çayeli

Cevap anahtarı
1E 2C 3D 4D 5C 6A 7E 8A 9B 10E 11E 12A 13B 14A 15B 16D 17D 18E 19D 20D

Türkiye’de Doğal Yetişme Alanı En Geniş Olan Tarım Ürünleri
Buğday
Üzüm
Elma
Şekerpancarı
Arpa
Tütün

Türkiye’de Doğal Yetişme Alanı En Dar Olan Tarım Ürünleri
Çay
Muz
Fındık
Turunçgil
İncir
Zeytin

Türkiye’de Devlet Kontrolünde Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Pirinç
Şekerpancarı
Tütün
Haşhaş
Keten
Kenevir

Önceki İçerikÖğretmenin zor soru sorunca hissettiği :)
Sonraki İçerikSihirbazların neden güzel yardımcısı olur ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz