Ana sayfa Uncategorized 3.Sınıf Matematik Dersi Test Soruları ve Cevapları

3.Sınıf Matematik Dersi Test Soruları ve Cevapları

0
132

3.Sınıf Matematik Dersi Test Soruları ve Cevapları

MATEMATİK SORULARI

             1-)40 sayısının 3/4 ünün 3 fazlası hangi sayıdır?

                a)34       b)33       c)32       d)30

                2-)’7007’ sayısındaki rakamlar kümesinin elaman sayısı kaçtır?

                a)4         b)3         c)2          d)7

                3-) 7534 sayısının rakamlarının basamak değerleri toplamı ile sayı değerleri toplamının farkı kaçtır?

                a)7512                 b)7515                 c)7519                 d)7516

                4-) 5 yüzlük,3 onluk,6 binlik,1 birlikten oluşan sayı kaçtır?

                a)6531                 b)3651                 c)6513                 d)3156

                5-)Dört basamaklı en küçük sayı ile üç basamaklı en büyük sayının farkı kaçtır?

                a)899               b)900                        c)1          d)99

                6-)Aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?

                a)Bir bütünün yarısı 1/2 kesri ile gösterilir.

                b)Bir bütünün çeyreği 1/4  kesri ile gösterilir.

                c)4/4  kesri bir bütünü gösterir.

                d)3/4 kesri ‘üçte dört’ diye okunur.

                7-)Bir çiftçi ürettiği 300 çuval pirincin 1/10’ini dün pazara götürüp sattı.Şimdi çiftçinin elinde kaç çuval pirinç kalmıştır?

                a)230    b)270    c)170    d)130

                😎    * 2

                      – 4 ?

                     ———

                        3 5

                Yukarıdaki işlemde, * ve ? yerine gelecek rakamların sayı değerleri toplamı kaçtır?

                a)12       b)13       c)14       d)15

                9-)Kare şeklindeki bir bahçenin çevresi 436m dir.Bu bahçenin 3 kenarına tel çektik.Kaç metre tel harcanmıştır?

                a)109    b)218    c)327    d)227

                10-)14 tavuk,13 kedi ve 9 köpeğin ayakları toplamı kaçtır?

                a)106  b)116  c)96     d)126

         

            CEVAP ANAHTARI:

            1.B  2.C   3.B   4.A    5.C   6.D   7.B   8.D   9.C   10.B

2012-2013 3.Sınıf matematik performans görevleri indir,2011-2012 3.Sınıf matematik performans görevleri 3.Sınıf matematik performans görevleri download,3.Sınıf matematik performans görevleri ara,3.Sınıf matematik performans görevleri bul,3.Sınıf matematik performans görevleri sunusu,3.Sınıf matematik performans görevleri oku,3.Sınıf matematik performans görevleri izle,3.Sınıf matematik performans görevleri açıklaması indir,3.Sınıf matematik performans görevleri dosyasını indir,3.Sınıf matematik performans görevleri açıklaması,3.Sınıf matematik performans görevleri Şiirleri,3.Sınıf matematik performans görevleri nedir?

YORUM YOK

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here