Ana sayfa 5. Sınıf Dökümanları 5. Sınıflar Trafik Dersi Genel Sorular Test (15 adet)

5. Sınıflar Trafik Dersi Genel Sorular Test (15 adet)

337
0
3.Sınıf Türkçe Dersi Trafik İşaretlerinin Anlamı
3.Sınıf Türkçe Dersi Trafik İşaretlerinin Anlamı

5. Sınıflar Trafik Dersi Genel Sorular Test (15 adet)

1.Ceyda’nın yaptığı aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?

  1. A) Karşıya geçerken yaya alt geçit veya üst geçitlerini kullanıyor.
  2. B) Genellikle yaya kaldırımlarını kullanmıyor.
  3. C) Taşıt tehlikesi olmayan yerlerde oynuyor.
  4. D) Karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitlerini kullanıyor.

 

2.Trafik Aşağıdakilerden hangisi gece yürüyüşlerinde fark edilebilmek için alınması gereken önlemlerden değildir?

  1. A) Çantaların üzerine yansıtıcı etiket yapıştırmak
  2. B) El feneri taşımak
  3. C) Yansıtıcı özelliği olan kıyafetler giymek
  4. D) Kalın ve koyu renkli kıyafetler giymek
  1. ‘’ Taşıt durmadan inmek ……………….…… neden olur .’’ boşluğa hangisinin gelmelidir?
  2. A) Kazalara
  3. B) Hızlı hareket etmemize
  4. C) Zamandan tasarrufa
  5. D) Varacağımız yere erken varmamıza

4.Kara yollarında trafik işaret levhalarının konulma amacı aşağıdakilerden hangisidir?

  1. A) Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek
  2. B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
  3. C) Sürücülerin daha hızlı gitmelerin sağlamak
  4. D) Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak

5.“……………….. ve …………………… oyun oynamak için güvenli olmayan yerlerdir.”

  1. A) bahçeler – çocuk parkları
  2. B) okul bahçeleri – spor alanları
  3. C) spor alanları – bahçeler
  4. D) caddeler – sokaklar
  1. Aşağıdakilerden hangisi kaza sonrasında yapılması gereken uygulamalardan biridir?
  2. A) Acil Yardım Merkezini aramak.
  3. B) Yaralıları kol ve bacaklarından tutarak taşımak.
  4. C) Kaza yerinde kalabalık oluşturmak.
  5. D) Araç içinde sıkışan yaralıları çıkarmak.

7.Aşağıdakilerden davranışlardan hangisinin taşıt içinde yapılması sakıncalıdır?

  1. A) Taşıtın camından dışarı sarkmak.
  2. B) Şoförü rahatsız etmemek.
  3. C) Emniyet kemerini takmak.
  4. D) Taşıtın içinde top oynamamak.
  1. Bisiklet kullanırken nasıl davranmalıyız ?

A ) Önümüzde giden araçlara asılmalıyız.
B ) Direksiyona torba, file asarak yük taşımalıyız.
C ) Ellerimizi ayaklarımızı bırakarak bisiklet sürmemeliyiz.
D ) Direksiyonu  tek elle kullanmalıyız.

 

9.Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında başvurulacak telefon numaralarından birisi değildir?

  1. A) 112
  2. B) 155
  3. C) 156
  4. D) 118

10.Aşağıdakilerden hangisi bisiklet sürücüsü ve yayalar için tehlike oluşturabilir?

A)Sağdan gidilmesi
B)Dönüşlerde dikkatli olunması
C)Hızlı gidilmesi
D)Frenlerin çalışır olması

11)Toplu taşıma aracının hangi kapısından inilmelidir?

A)Ön sol kapısından
B)Ön sağ kapısından
C)Arka sağ kapısından
D)Bagaj kapısından

12.Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım çantasında bulunmaz?

A)Yara bandı
B)Çengelli iğne
C)Bozuk para
D)Antiseptikli solüsyon

13.Bisiklet,kaykay,gibi araçları kullanırken neden kask takılmalıdır?

A)Başımızı korumak için
B)Kollarımızı korumak için
C)Dizlerimizi korumak için
D)Ellerimizi korumak için

 

14.155 hangisinin telefon numarasıdır?

A)İtfaiye
B)Jandarma
C)Polis
D)Acil yardım merkezi

15.Aşağıdakilerden hangisi güvenlik unsurlarından değildir?

A)Kask
B)Dizlik
C)Dirseklik
D)Atkı

 CEVAP ANAHTARI

1 B

2 D

3 A

4 B

5 D

6 A

7 A

8 C

9 D

10 C

11 B

12 C

13 A

14 C

15 D

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here