Çocuğunuz Online bağımlılık yaşıyor mu?
İnternet kullanımın her geçen artması ve mobil cihazların yaygınlaşması ile yeni alışkanlıklar ve bağımlılıklar ortaya çıkmaya başladı. Online kalmak, ya da sürekli çevrim içi olmak adeta yeni nesilde hastalık seviyesinde.
Özellikle gençlerin kendilerini ifade etme için ve sosyal gruplarla iç içe olmak için mekandan ve bazen de zamandan bağımsız olarak kullanabildikleri sosyal medya ile yeni alışkanlıkları beraberinde yaygınlaşmaya başladı. Yeni nesil için facebook Out , Instagram in oldu. Yeni kuşak kendilerini ifade etmek için Hashtag leri sıklıkla kullanıyor.
Pek çok ünlüye yada fenomen isme rahatlıkla ulaşabildikleri sosyal medya mecralarında oldukça fazla zaman geçirmeye başladılar. Sosyal medya da günde ortalama 5-6 saatlerini harcıyorlar. Sosyal medyada geçirdikleri zamanın verimli olduğunu düşüyorlar. Takip ettikleri bazı hesaplarda yayınlanan içeriklerin faydalı olduğunu ve yeni şeyle öğrendiklerini ifade ediyorlar. Ancak bazı hesapları sadece eğlence ve zaman geçirmek için kullandıklarını ve aslında verimsiz bir zaman geçirdiklerini ifade ediyorlar.
Pop-up yada istem dışı çıkan reklamlardan nefret ediyorlar. Bununla birlikte instagramdaki ürün sayfalarından ürün satın alma ve güven indeksi giderek artıyor.
Çocukların ve genç kuşağın çevrim içi kalma ve sosyal medya kullanımı geleneksel aile yapısı ve eski alışkanlıklarına bağlı ailelerce pek hoş karşılanmıyor. Aile içinde ebeveynlerin ve gençler arasında zaman zaman tartışmaya ve çatışmaya yol açmaktadır. Peki çözüm ne?
Sınırları belirlenmiş ve sizin kontrolünde ama onlara hissettirmeden takip etmeniz yeterli. Yeni kuşakları anı yaşama ve hazır bulma alışkanlıkları gelecekte daha fazla sorunlara yol açacak gibi görünüyor.