Ana Sayfa 3. Sınıf Hayat Bilgisi 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Konu Anlatımı Özeti

3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Konu Anlatımı Özeti

1252
0
4.Sınıf Türkçe Önad Sıfat
4.Sınıf Türkçe Önad Sıfat

3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Konu Anlatımı Özeti

3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım Konu Anlatımı Özeti

Okulu Hazırlıklı Gidelim

Okulda yeni bilgiler öğrenir, yeteneklerimizi ve becerilerimizi geliştiririz. Bunun için bizlere bazı görev ve sorumluluklar düşer.

  • Okula hazırlıklı gitmek görev ve sorumluluklarımızdan biridir.
  • Ödevlerimizi zamanında ve eksiksiz yapmalıyız.
  • Okul çantamıza gerekli araç gereçleri yerleştirmeliyiz.
  • Zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız.
  • Okul giysilerimizi akşam hazırlamalıyız.
  • Okul hazırlıkları, düzenli olmamızı ve derslerimizi daha iyi anlamamızı sağlar. Böylece daha başarılı oluruz.

Arkadaşlarım

Birbirine karşı sevgi, saygı ve anlayış gösteren kişilerden her birine arkadaş denir.Arkadaşlarımız hayatımızda önemli bir yer tutar. Arkadaşlarımızla birlikte oyun oynar, ders çalışırız. Onlarla duygula rımızı paylaşırız. Birlikte eğlenir, mutlu olur ,üzülürüz. Yaşamımızın büyük kısmını birlikte geçirdiğimiz, birçok şeyi paylaştığımız arkadaşlarımızı iyi seçmeliyiz.

*İnsanların arkadaşlarında bulunmasını istediği özellikler,

  • çalışkanlık                          akıllılık
  • saygı                                   yardımseverlik
  • hoşgörü                            iyimserlik
  • cesurluk                              samimiyet
  • dürüstlük                             güvenilirlik
  • anlayış                                uyumluluk

Farklılığımız Zenginliğimizdir

Görünüş ya da yapı bakımından ortak yönleri olanlara benzer, ayrı yönleri olanlara farklı denir.“Benzerlik” ve “farklılık” ifadeleri insanlar için de kullanılır. İnsanların fiziksel özellikleri, hoşlandıkları, yetenekleri arasında benzerlikler ve farklılıklar vardır. İnsanlar arasında farklıkların olması bir olumsuzluk değildir. Okuldaki arkadaşlarımızla saç ve göz renklerimiz, boyumuz, ağırlığımız benzer ya da farklı olabilir.Farklılık ve benzerliklerimizin olması doğaldır.

Benzerlik ve Farklılıklar

İletişim Kurarken

Zamanımızın büyük bir bölümünü okulda geçiririz. Burada öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız ve okul çalışanlarıyla birlikte oluruz. Bu insanlarla sürekli iletişim kurarız. İletişim kurarken uygun davranışlarda bulunmalıyız. Öğretmenlerimize karşı her zaman saygılı olmalı, sözlerini dikkatle dinlemeliyiz. Öğretmenimize “siz” diye hitap etmeliyiz. Okul çalışanlarına karşı saygılı davranmalı, onların işlerini kolaylaştırmalıyız.

 

    Duygularım

Duygular; belirli bir olay, durum ya da kişilerin iç dünyamızda uyandırdığı mutluluk, korku, kızgınlık, üzüntü gibi hislerdir. Bir arkadaşımızdan hediye alınca mutlu oluruz. Bir oyunu kazandığımızda seviniriz. Beklemediğimiz, ani olaylarda korkabiliriz. Arkadaşımızla sorun yaşadığımızda üzülebilir, haksızlığa uğradığımızda kızabiliriz. Duyguları paylaşmak bir ihtiyaçtır. Önemli olan duygularımızı uygun şekilde ifade etmektir. Kızgınlık olumsuz bir duygudur. Kızgın olduğumuzda kontrolümüzü kaybedersek kendimize ve çevremizdeki insanlara zarar verebiliriz. Kızgın olduğumuzda nasıl davranacağımızı bilirsek bu duygunun ilişkilerimizi etkilemesini engelleyebiliriz.

Kroki Çizelim

Okulumuzun yerini belirtmek için adres bilgilerinin yanı sıra krokiden de yararlanabiliriz. Kroki, bir yerin kuş bakışı görünüşünün ölçüsüz olarak kâğıt üzerine küçültülerek çizilmesidir. Kuş bakışı görünüş ise bir yerin yüksekten görünümüdür. Okulun krokisi çizilirken, okul çevresindeki yollar, binalar belirlenir. Bu yapılar kare, dikdörtgen, üçgen gibi geometrik şekillerle bir kâğıt üzerine çizilir. Krokide ölçü aranmaz.

Okulumun ve Sınıfımın Krokisi

            Okul ve Sınıf Eşyaları

İnsanlar hayatlarını kolaylaştırmak için birçok eşya kullanırlar. Bu eşyalardan bazıları herkes tarafından kullanılır. Okul ve sınıf eşyaları da bu şekilde kullanılan eşyalardandır. Okul ve sınıf eşyaları kişisel eşyamız değildir. Okulda bulunan herkes, bu eşyaları kullanabilir. Dolaplar, sıralar, haritalar vb. ortak kullanılan eşyalardır. Okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanmalıyız.

Oyun Oynarken

     Belli bir amacı, kuralı olan eğlenceli etkinliklere oyun denir. Oyun oynayarak eğleniriz. Oyunlar yaratıcılığımızı, düşünme yeteneğimizi artırır. Arkadaşlıklarımızı geliştirir. Oyunlarda kazanmak kadar kaybetmek de doğaldır. Oyunu kaybetmek, kurallara uymamak ya da gerekli davranışlarda bulunmamaktan olabilir. Oyunu kaybettiğimiz zaman üzülmemeli, niçin kaybettiğimizi düşünmeliyiz. Oyunların eğlenmek için oynandığını unutmamalıyız.

    Okul Kuralları

Okullar toplu olarak yaşadığımız yerlerdir. Toplu yaşanan her yerde olduğu gibi okulda da uyulması gereken kurallar vardır.

✷ Okula zamanında gelmek

✷ Okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanmak

✷ Yerlere çöp atmamak

✷ Koridorlarda koşmamak

✷ Okul çalışanlarına karşı saygılı olmak

 

Kaynakları Tutumlı Kullanalım

Kişisel bakımımızı yapmak için; diş fırçası, diş macunu, tarak, tırnak makası, sabun, şampuan, havlu gibi malzemelere ihtiyaç duyarız. Ancak kişisel bakımımızı yaparken su ve elektrik gibi tükenebilen kaynakları gereksiz yere harcamamalıyız. Örneğin okulda elimizi yıkadıktan sonra suyu kapatmalıyız, dişlerimi fırçalama esnasında suyu boşa harcamamalıyız.

Millî Bayramlarımız

Ulusça kutladığımız bayramlara Milli Bayramlar denir. Milli Bayramlarda, sınıflar, okullar, caddeler ve sokaklar bayraklarla donatılır. Törenlerde Atatürk büstüne çelenk konur. Saygı duruşu yapılır. İstiklal Marşı söylenir. Şiirler okunur. Milli oyunlar oynanır. Bizim 4 tane Milli Bayramımız vardır. Bizim Milli Bayramlar şunlardır:

1)  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

2)  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

3)  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

4)  30 Ağustos Zafer Bayramı

 

Dengeli ve Düzenli Beslenme

Evde ve okulda yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmeliyiz. Sabah okula gelmeden önce mutlaka kahvaltımızı etmeliyiz. Bu bizi gün boyu enerjik tutacak, dersleri daha iyi anlamamızı ve dinlememizi sağlayacaktır. Ancak beslenmelerimizi yaparken, ne yediğimiz çok önemlidir. Her zaman sağlıklı ve hijyenik yiyecekleri tercih etmeliyiz. Örneğin, yumurta, peynir, zeytin, ekmek, bal, reçel gibi besinleri kahvaltıda tüketmek sağlıklı olacaktır. Meyve, sebze ve et tüketmek gelişimimize olumlu katkı sağlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz